Blogg

Lån og låntyper

Lån

En av de aller største fordelene med det kommersielle og det kapitalistiske systemet er at vi kan få tilgang til penger når vi trenger det. Det betyr ikke at alle som vil ha penger får det, da det selvfølgelig ligger mekanismer på plass som passer på at folk kun får penger om de har en god kontroll på hvor mye penger de faktisk kan få.

Lån er den beste måten som du kan få de pengene som du trenger for at du skal kunne få den standarden du trenger, om det er hus, bil, klær eller ferie. Det går fort ganske mye penger ut av vinduet når det kommer til å betale for det vi trenger. Lån er en måte å komme seg litt mer i stabilitet. 

Mange typer lån

Det er veldig lett å snakke om lån uten å tenke på hva slags lån vi egentlig snakker om. På et mer generelt nivå kan vi snakke om lån og hvordan lån er. Det i seg selv kan bli vanskelig å snakke om på et helt overordet grunnlag, da kulturen ofte definerer hva folk mener når vi snakker om lån. I Norge så snakker vi ofte om lån fordi det er noe som er akseptert og det er noe som vi mener er bra. Når vi snakker om lån i Norge snakker vi ofte også om eierskap. Kjøper du deg et hus så bruker du bankens penger til å kjøpe huset. Når du har kjøpt huset er dette minutter etter at selger har solgt. Du eier huset men banken skyldes penger. I USA så er det motsatt. Der er det banken som eier huset og du betaler ned lånet til banken. Når lånet er nedbetalt blir du eier av huset.

Ser man på muslimske land som følger bankreglene som er lagt ned av islam, så vil du se at det å låne penger ikke er bra. Her kjøper banken huset som du da leier. Når du har betalt all leie som er avtalt over en 30 års periode er huset ditt.

Eliminer smålån

Når du lever i vestlig kapitalisme er det veldig ofte fokus på at du må kjøpe mer og at du fint kan bruke lån. Mange tar derfor opp lån av forskjellige størrelser. Vi snakker om små lån og store lån. Har du små lån har disse ofte en høyere rente enn et stort lån. Det er derfor bedre å søke om refinansiering av smålån slik at du slipper å styre med små lån som krever høy rente. Om du liker små lån så er det greit, men få liker egentlig disse lånene.

Start i dag

Ønsker du å gjøre noe med din økonomiske situasjon er det viktig at du starter i dag. Om du starter en annen dag så koster det deg penger. Spar penger ved å søke på refinansiering i dag.

Back To Top