Blogg

Starte en bedrift

Når du leter etter en investering eller gjerne skulle gjort en investering som tar seg godt ut for deg privat så er det nok umulig å ikke legge inn noen penger. Du trenger med andre ord startkapital. Hvor du tar denne startkapitalen fra kommer an på hva du selv vil og hvor mye penger du har. Skal du ta dette opp som et billig forbrukslån er det viktig at du gjør dette til en rente som du kan leve med. Du må presse renta på lånet ned til noe så lavt at du kan leve godt med renta selv om renta blir løftet opp noe.

Det finnes mange måte å starte en bedrift. Er du en type som liker å drive med innovativ tekning eller er du en type som liker å starte noe for deg selv så kan det være greit å starte din egen bedrift. Det å starte en bedrift krever at du bruker mye tid på detaljer, at du bruker mye tid på papirarbeid og at du klarer å få pengene inn. Når du jobber med folk er det viktig at du vet hva du driver med. Du trenger ikke kunne alt for å starte din egen bedrift, da du kan også starte opp systemer som allerede fungerer og er godt dokumentert.

Investering

Det å starte noe som helst er en investering. Det er en investering i tid og med penger. Du må med andre ord planlegge det slik at du får til det du trenger og det du vil ha. Utstyr, materiell og andre ting må på plass for at du skal få til det du ønsker. Her vil det variere ganske mye fra prosjekt til prosjekt, men det som stemmer uten tvil er at du må få ting til å fungere så raskt som mulig samtidig som du må få på plass inntektene.

Det er ikke lett å gjøre investeringer. En investering skal gi deg en avkastning. Det betyr at det du gjør må kaste av seg. Du må tjene penger på det du gjør og du må tjene mer penger enn kun en lønn slik det står i dag. Her må du også regne litt. Skal du investere i noe og du putter inn 1 million kroner så må dette gi deg 200.000 kroner i året i overskudd samtidig som du tar ut lønn. Når du bygger investeringen enda større er det viktig å få frem at du må få overskuddet til å vokse med omsetningen.

 

Back To Top