in ,

Slik blir du kvitt bananfluene: Ekspertråd og hjemmelagde triks

hvordan bli kvitt bananflue

Bananfluer er irriterende, spesielt når de invaderer kjøkkenet. Årsaken til den økte forekomsten kan være et resultat av god fruktsommer, overmoden frukt og varmt vær. Selv om de er plagsomme, spiller bananfluer en viktig rolle i biomedisinsk forskning. De har vært involvert i seks Nobelprisvinner-prosjekter.

Hvorfor er det flere bananfluer i år?

Eksperter mener at økningen av bananfluer kan skyldes økt tilgang på overmoden frukt. Jo mer frukt som faller på bakken, jo større er næringen for fluene. Frukt som blir liggende i butikker gir også et godt grobunn for disse små insektene.

Hvordan bli kvitt bananfluene?

  1. Fjern kilden: Fjern all overmoden frukt og grønnsaker fra kjøkkenbenken. Oppbevar frukt og grønt i kjøleskap eller tette bokser. Hold kjøkkenbenken ren fra matrester og skitt.
  2. Bananfluefeller: Lag din egen felle ved å blande eddik og vann, med noen dråper oppvaskmiddel. Alternativt kan du bruke rødvin. Fluene blir tiltrukket av lukten og drukner i væsken. En smal flaskehals gjør fellen mer effektiv.
  3. Limfeller: Limfeller er tilgjengelige, men eksperter er delt angående deres effektivitet. Limfellene tiltrekker ikke fluene med lukt, derfor foretrekkes feller med eddik eller vin.
  4. Unngå kjemiske bekjempningsmidler: Selv om det finnes insektgift, anbefales det ikke å bruke det på bananfluer. De er ikke skadedyr, bare irriterende.

Hjemmelagde triks:

  • Kjeglefelle: Legg biter av moden frukt og vann i bunnen av et glass. Lag en trakt av papir og fest den på toppen. Fluene kommer ned, men finner ikke veien opp igjen.
  • Vann med eddik og Zalo: Hell en blanding av vann, eddik og Zalo i en skål. Fluene tiltrekkes av lukten og drukner i væsken.
  • Støvsugeren: Støvsug fluene, men sett støvsugeren utendørs umiddelbart etterpå for å unngå at fluene kommer tilbake inn i huset.
  • Elektrisk insektdreper: Bruk en elektrisk insektdreper for å bli kvitt fluene raskt.

Hvorfor er bananfluene viktige?

Til tross for at de er plagsomme, spiller bananfluer en avgjørende rolle i biomedisinsk forskning. De har egenskaper og likheter med mennesker som gjør dem verdifulle i studier om sykdommer som kreft og Parkinsons, samt fenomener som søvnløshet og jetlag. Derfor, selv om de er irriterende, kan vi takke bananfluene for den verdifulle innsikten de gir oss om menneskekroppen.

What do you think?

Written by admin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Puerto Banus, Marbella, Spania

Overgangsalderen – ditt livs beste sex?